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작성자로스터리 조회 5회 작성일 2021-01-23 12:01:53 댓글 0

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"혼자 먹기 너무 아까워요.." 태국식 시금치 고기 덮밥 만들기!

#백종원 #시금치 #덮밥
SBS 맛남의광장 남해편에 나온 '태국식 시금치 덮밥'입니다!
맛남 출연진 모두가 반한 바로 그 맛을 소개합니다.

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시금치 고기덮밥

[재료]

시금치 150g
간돼지고기 1과2/3컵(250g)
식용유 ½컵(70g)
청양고추 4개(30g)
홍고추 1개(15g)
마늘 4알(25g)
설탕 1과1/2큰술(15g)
굴 소스 1큰술 (10g)
멸치 액젓 1큰술(10g)
진간장 1/2큰술(5g)
노두유 1큰술(10g)
달걀 1개
밥 1공기(200g)

[만드는 법]

1. 마늘, 청양고추, 홍고추는 잘게 다져준다.
2. 시금치는 세척 후 뿌리 쪽은 잘게 자르고 이파리 부분은 먹기 좋은 크기로 준비한다.
3. 팬에 기름을 두르고 마늘, 청양고추, 홍고추를 넣어 볶는다.
4. 다진 돼지고기를 넣어 뭉치지 않게 풀어주며 볶는다.
5. 돼지고기가 익으면 설탕, 간장을 넣어 눌어주듯 볶는다.
6. 굴 소스, 노두유, 멸치 액젓을 넣어 섞는다.
7. 양념장이 골고루 섞이면 시금치를 넣고 숨이 살짝 죽을 정도까지 볶아준다.
(소스가 필요하면 물을 넣어 볶아준다.)
8. 프라이팬에 기름을 자작하게 두르고 달걀 프라이를 한다.
9. 완성 그릇에 밥을 담고 시금치 볶음을 올려준다.
10. 달걀 프라이를 곁들여 마무리한다.


Spinach and meat deopbap

[Ingredients]

150g spinach
1 \u0026 2/3 cups (250g) minced pork
½ cups (70g) cooking oil
4 Cheongyang peppers (30g)
1 red pepper (15g)
4 cloves of garlic (25g)
1 \u0026 1/2 tbsp (15g) sugar
1 tbsp (10g) oyster sauce
1 tbsp (10g) fermented anchovy sauce
1/2 tbsp (5g) soy sauce
1 tbsp (10g) lao chou
1 egg
1 bowl of rice (200g)

[Directions]

1. Finely chop garlic, Cheongyang peppers, and red pepper.
2. Rinse the spinach, finely chop the stem, and cut the leaves into a decent size.
3. Add cooking oil to a pan and stir-fry the garlic, Cheongyang peppers, and red pepper.
4. Add minced pork and break up the clumps.
5. When the pork is cooked, add sugar and soy sauce and slightly scorch.
6. Add oyster sauce, lao chou, and fermented anchovy sauce.
7. Once the ingredients are mixed well, add spinach and stir-fry until slightly softened.
(Add a little bit of water if necessary.)
8. Add cooking oil to a pan and make a fried egg.
9. Put rice in a bowl and top with the spinach.
10. Finish with a fried egg.

한식을 사랑하는 외국인분들을 위해 외국어 자막을 첨부하였습니다.
본 영상의 자막은 통합 언어 플랫폼 ‘플리토’와 함께 합니다.
Subtitles in foreign languages are provided for everyone who loves Korean food.
All subtitles are provided by an integrated language platform, Flitto.
https://www.flitto.com/business/video-translation

설 준비하셔야죠? 삼색 나물 첫 번째 시금치나물입니다 ㅣ 백종원의 백종원레시피

#백종원 #시금치나물 #삼색나물
오늘은 삼색 나물 첫번째인 시금치 나물입니다.
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[ 시금치 무침 ]

[ 재료 ]

시금치 250g
물 1L
꽃소금 1/2큰술(5g)
간 마늘 1큰술(15g)
조선간장국간장 2큰술(20g)
참기름 2큰술(15g)
깨소금 2큰술(16g)

[ 만드는 법 ]

1. 깨소금 1큰술은 절구에 넣고 갈아서 준비한다.
2. 시금치는 뿌리를 잘라준다.
3. 손질한 시금치는 깨끗하게 세척하여 둔다.
4. 냄비에 물 1L, 꽃소금을 넣어 끓인다.
5. 물이 끓으면 뿌리 쪽부터 넣어 30초 정도 데친다.
6. 데친 시금치는 찬물에 헹궈 물기를 제거한다.
7. 시금치가 너무 클 경우에는 1/2 정도로 잘라둔다.
8. 큰 볼에 시금치, 간 마늘, 국간장, 참기름, 갈은 깨를 넣어 골고루 무쳐준다.
9. 완성 그릇에 담아 깨소금을 뿌려 마무리한다.


Sigeumchi Namul (Spinach salad)

[Ingredients]

Spinach 250g
Water 1L
Fine salt 1/2 tbsp (5g)
Minced garlic 1 tbsp (15g)
Soup soy sauce 2 tbsp (20g)
Sesame oil 2 tbsp (15g)
Ground sesame seeds 2 tbsp (16g)

[Directions]

1. Put 1 tbsp of sesame seeds in a mortar and grind.
2. Trim off the roots of spinach.
3. Clean the spinach thoroughly.
4. Put 1L of water and fine salt in a pot and boil.
5. Once the water boils, put the root part of the spinach first and blanch for 30 seconds.
6. After blanching, rinse the spinach under cold water and drain.
7. Cut the spinach in half if the size is too large.
8. Put the spinach, minced garlic, soup soy sauce, sesame oil, and ground sesame seeds in a large bowl and mix.
9. Sprinkle some ground sesame seeds to finish.


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정말 간단해요! 안주로 안성맞춤인 시금치베이컨볶음!

#백종원 #술안주 #시금치베이컨볶음
오늘은 정말 쉽게 만드실 수 있는 안주를 알려드릴게요.

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시금치베이컨볶음

[재료]

시금치 300g
베이컨 90g
마늘 3개(15g)
식용유 3큰술(20g)
맛소금 적당량

[만드는 법]

1. 시금치는 세척하여 꼭지 부분은 잘게 잘라 준비한다.
2. 베이컨은 1cm 정도 두께로 자른다.
3. 마늘은 굵게 다져 준비한다.
4. 프라이팬에 식용유를 두르고 마늘, 베이컨, 맛소금을 넣어 볶는다.
5. 마늘이 노릇해지면 시금치를 넣고 볶아 완성한다.

Stir-fried spinach and bacon

[Ingredients]

300g Spinach
90g Bacon
3 cloves (15g) Garlic
3 tbsp (20g) Cooking oil
Flavoring salt

[Directions]

1. Clean the spinach and trim off the end.
2. Cut the bacon at 1-cm thickness.
3. Coarsely chop the garlic.
4. Add cooking oil to a pan and stir-fry the garlic, bacon, and flavoring salt.
5. Once the garlic becomes golden, add the spinach and stir-fry.

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